Orgelmentoraat

Wat is het orgelmentoraat?

Het orgelmentoraat is een netwerk van amateur-, semi- en professionele organisten (orgelmentoren), verenigd in de VMKE. Mentoren onderschrijven de gedragscode van de VMKE en als lid van deze vereniging zijn ze verzekerd tegen calamiteiten. De mentoren betalen voor het lidmaatschap geen contributie. De gedragscode en de verzekering zijn een keurmerk, een garantie van betrouwbaarheid voor de eigenaar.

Een orgelmentor heeft één of meer orgels onder zijn/ haar hoede. Minimaal eenmaal per jaar maakt hij/zij een rapport op waarmee de eigenaar van het orgel wordt geïnformeerd over de conditie (technische staat) van het instrument. Daarnaast spelen zij regelmatig op de orgels en helpen zij ook bij het bedenken en uitvoeren van plannen voor een attractief gebruik van het orgel. De mentor wordt zo voor de eigenaar/beheerder een vertrouwenspersoon voor alles wat het orgel aangaat.

Lees meer over het orgelmentoraat in het BELEIDSPLAN

Aanmelden als mentor

Wilt u ook dat de belangstelling en het gebruik van ons orgelerfgoed blijft? Dan kunt u als orgelmentor daar actief aan bijdragen.

Aanmelden kan bij: secretaris@vmke.nl